Om oss

Vi tillverkar filter av vävd metallduk, med extruderfilter som specialitet. 
Våra produkter tillverkas helt efter våra kunders önskemål. 
Vi är idag 10 anställda och exporterar till över 30 olika länder. 


Vår idé

Vi strävar alltid efter nöjda kunder och högkvalitativa produkter. 
Vår idé för att uppnå just detta är att vi producerar nästintill alla komponenter i våra egna lokaler. På så sätt har vi kontroll från första kontakt till färdig produkt. 

God kontakt och snabba leveranser är ledord i vårt arbete. 
God kontakt i form av att alltid hålla våra kunder uppdaterade, ärlighet och på bästa möjliga sätt ge råd utefter våra erfarenheter.
Snabba leveranser är ofta uppskattat. Tack vare vår mångsidighet, och höga lagernivå med över 350 sorters duk, har vi som standard att leverera inom 2 veckor. 


Historia

Silduksfabriken i Jönköping AB startades 1992 av vår nuvarande VD och ägare Peter Lindmark.
Företaget växte fram ur ett bolag som tillverkade komponenter till pappermasseindustrin, där silduken var ett ingående material.
Spillmaterial från den huvudsakliga tillverkningen återanvändes och såldes främst som rondeller till plasttillverkning (extrudering/strängsprutning).
Peter såg potentialen i att vidareutveckla denna verksamhet och startade då Silduksfabriken.

Från början var det främst extruderfilter som tillverkades men med åren har vi utvecklats och är idag en heltäckande leverantör av metallduk och filter av metallduk.
Extruderingsfilter tillverkas än idag och vår kunskap och kompetens har satt Silduksfabriken på kartan. Under åren har vi gått från rikstäckande till att nu leverera filter till hela världen. I dagsläget exporterar vi till över 30 olika länder.

Förutom extruderingsfilter tillverkar vi idag allt från ölbryggningsfilter till luftfilter och oljefilter.
Nästan alla våra produkter är kundspecifika och tillverkas efter våra kunders önskemål. Varje dag kommer nya förfrågningar, med nya tankesätt och idéer.
Endast fantasin sätter gränser!